top of page

Ostvario se san...

Vrapčić radi cijeli dan!


Dječji vrtić Vrapčić sudjeluje u provedbi EU projekta koji se financira sredstvima Europskog socijalnog fonda iz Operativnog programa "Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020"

Naziv našeg projekta je "Ostvario se san, Vrapčić radi cijeli dan"Ostvarenjem ciljeva projekta „Ostvario se san, Vrapčić radi cijeli dan“ osigurat će se usluga produljenog radnog vremena vrtića tijekom 20 mjeseci, educirati odgojitelji i stručni suradnici te razviti 5 posebnih programa u svrhu povećanja kvalitete te usklađivanja poslovnog i obiteljskog života za obitelji polaznika vrtića.

Analizom zanimanja roditelja utvrdili smo da 42,77 % roditelja iz svih odgojnih skupina radi u nekom obliku smjenskog rada, što ukazuje na potrebu produljenog radnog vremena vrtića do 20 sati. Tako ćemo omogućiti roditeljima usklađivanje njihovog radnog vremena s radnim vremenom vrtića te pridonijeti kvaliteti obiteljskog života za obitelji naših polaznika. Uz postojeće odgojitelje zaposlit ćemo po jednog dodatnog odgojitelja u pojedine skupine, kao i zdravstvenu voditeljicu, psihologa i pedagoga za rad u produljenom radnom vremenu vrtića. U aktivnosti produljenog radnog vremena vrtića bit će uključeni i spremačica i domar, oboje u pola radnog vremena.

Odgojitelji će se dodatno educirati u području ranog učenja engleskog jezika, što će pridonijeti izgradnji vlastitih kapaciteta u području psihosocijalnog razvoja i suvremenih metoda odgojno-obrazovnog rada, a s ciljem unapređenja usluge.

Kroz projekt će se razviti 4 nova programa; program za održivi razvoj, glazbeni, sportski i ritmičko-plesni, a navedeni programi će se provoditi u produljenom radnom vremenu vrtića.

Dodatnim programima i aktivnostima doprinijet će se socijalnom uključivanju, kreativnom razvoju djece i odgoju za održivi razvoj. Za ove programe nabavit ćemo potrebnu opremu, a provodit će ih naši educirani odgojitelji temeljem suglasnosti Ministarstva znanosti i obrazovanja.


Osnovni podaci o programu i informacije o ugovoru o dodjeli bespovratnih sredstava nalaze se u priloženom letku.

Comments


Izdvojena događanja
Nedavna događanja
Arhiva
Pretraga

DJEČJI VRTIĆ VRAPČIĆ

u provedbi EU projekta:
Ostvario se san,

Vrapčić radi cijeli dan

bottom of page